Jubiléé jij mee?

Creatieve broedplaats Uranus Cultuurlab bestaat 20 jaar en dat vieren we zaterdag 2 September met een gratis festival voor iedereen! Van 12:00 tot 23:59 wordt het terrein een dag lang omgetoverd naar een unieke mix van muziek, kunst en design, optredens, activiteiten en gezelligheid. Geniet van een koud biertje op het terras, Ga los op de dansvloer en laat je inspireren door alle creatieve makers en werkruimtes die het Uranus Cultuurlab rijk is.

Dus zet de datum in je agenda, nodig al je familie en vrienden uit en scroll naar beneden voor het dag programma!

Programma

Overdag kun je heerlijk rondneuzen in het Uranus Cultuurlab en je laten inspireren in de verschillende creatieve ruimtes van o.a. kunstenaars, ontwerpers, designers, architecten, meubelmakers, engineers en audio makers. Van ruim twintig kunstenaars en creatieve ondernemers wordt een expositie gecureerd en een aantal geselecteerde werken worden verkocht tijdens de veiling in de middag. In de tuin kan worden deelgenomen aan een workshop insectenhotels bouwen en er is een sprookjesachtige stelt-performance van Jelicious.

Optredens van Onkruid, dikwijls omschreven als de liefdesbaby van Spinvis en de Vengaboys, en onze eigen sing/songwriter, tevens host van het programma, Mathijs Cremers zorgen voor een feestelijke omlijsting van de middag. LongoLongo, een tien koppige afrobeat-band zorgt voor een dampend optreden wat later in de avond, en met DJ-trio Cumba Gandalf sluiten we de swingend de avond af.

Chillen kan de hele dag door bij live muziek of op het terras onder het genot van een heerlijk hapje van ‘Sugarsnaps’ en een vers getapt biertje, wijntje of frisje bij de Uranus Cultuurbar.

Timetable word binnenkort bekend gemaakt.

Bereikbaarheid

Fiets: 

Vanaf Utrecht Centraal: Volg de Vleutenseweg tot over de gele brug (voorbij de Douwe Egberts fabriek) Meteen na de gele brug kun je links afslaan het slingerpad op naar beneden. Volg dit pad en sla op het kruispunt rechtsaf en fiets onder de brug door. Volg deze weg en steek rechtdoor over op het kruispunt bij de Tinq. Blijf de weg volgen tot je Newday offices tegenkomt aan je linker hand. Kort na Newday offices kun je rechtsafslaan (ter hoogte van het spoor) naar de uraniumweg. Fiets deze weg af tot je het festival terrein van het Uranus Cultuurlab ziet.

Er is voldoende ruimte om de fiets te parkeren voor het terrein.

Openbaar vervoer: 

Vanaf Utrecht Centraal: bus 73 richting Maarssen, halte otto hahnweg (tegenover picknick-opslag) 10-15 minuten lopen (voorbij het kruispunt)  via de Atoomweg naar Uraniumweg 17-21.

Vanaf Station Leidse Rijn: (1.8 km – 25 minuten lopen)  Loop via boven station richting de reactorweg en sla rechtsaf bij de radonweg. Blijf deze volgen tot je op de splitsing de atoomweg tegenkomt. Sla hier linksaf en volg de atoomweg tot aan de spoorbaan. Hier kun je oversteken en rechtsaf slaan voor de uraniumweg. Volg de uraniumweg tot nummer 17-21.

Bij beschikbaarheid zijn op beide locaties elektrische Tier fietsen te huur.
Station Leidse Rijn beschikt over OV fietsen.

Auto: 

A2:
A2 afslag 7 Centrum, einde afslag volg borden ‘Lage Weide’, direct na het eerste kruispunt rechts over het spoor. Dit is de Uraniumweg. Na enkele meters ziet u een zwarte poort, dit is het Uranus Cultuurlab.

Er is  gratis parkeergelegenheid langs het terrein.

Uranus Cultuurlab Festival
12:00 – 23:59 – Gratis entree
Uraniumweg 17 -21 3542 AK Utrecht